slide show
 
slide show
 
slide show
 
  
BEDRIJFSINFO

Ontstaan
Patrick Willems, afgestudeerd als industrieel ingenieur in de optie automatisering en robotica,startte in 1990 met de ontwikkeling en productie van specifieke machines voor de azaleateelt.
Door development en engineering centraal te stellen binnen de onderneming, kon het aanbod van machines uitgebreid worden voor vele andere teelten. Ons innovatief denken en dynamisch streven werd bekroond met een achttal octrooien.

In 1999 evolueerde de eenmanszaak naar een vennootschapsvorm onder de naam Willems engineering BVBA met als zaakvoerder Patrick Willems.


Ontwikkeling, kwaliteit, afwerking en service bleven de belangrijkste pijlers van onze onderneming.
Tot op vandaag werden al meer dan 500 projecten gerealiseerd in de tuinbouw in binnen en buitenland.

 

Ontwikkeling

Door het investeren in moderne 3D CAD en CAM software zijn wij in staat ingewikkelde machines samen te stellen en bewegingen te simuleren. Informatie voor lasersnijmachines, CNC-plooibanken en CNC-verspaanmachines kan onmiddellijk afgeleid worden uit de tekening en gemaild worden naar onze toeleveranciers.

 

Door alle samengestelde tekeningen parametrisch te koppelen met een rekenblad, kunnen de afmetingen van de machines snel gewijzigd en aangepast worden aan de behoeftes van de klant. Alle stuklijsten en stuktekeningen worden automatisch door de software aangepast bij het wijzigen van een aantal parameters.  

 

Op gebied van software hebben wij de laatste jaren spectaculaire algoritmen ontwikkeld om camerasortering van verschillende planten mogelijk te maken. Waar anderen globale pixel-metingen uitvoeren biedt ons softwarepakket "WILLVISION" de mogelijkheid bepaalde delen van de plant in detail te analyseren om zo tot een gelijkvormige sortering te komen.

 

Kwaliteit en afwerking
Door enkel gebruik te maken van geselecteerd kwaliteitsonderdelen, garanderen wij U een lange levensduur van onze machines en een waarborg van 1 jaar.

 

 

We gebruiken hiervoor producten van volgende leveranciers :

+ frequentieregelaars: "DANFOSS" : www.danfoss.com
+ Industriële PC en PLC "Beckhoff" : www.beckhoff.com
+ Schakelmateriaal "Allen Bradley" : www.allenbradley.com
+ Fotocellen "SICK"  : www.sick.com
+ kabelrupsen en kabels "IGUS" : www.igus.com

 

De frames van de installaties en machines zijn meestal een combinatie van een stalen onderbouw en een bovenbouw van geëxtrudeerde aluminiumprofielen.

 

Bij de professionele afwerking van de stalen frames worden steeds alle lassen vlak geslepen en opgepolierd. Nadien wordt het complete frame gezandstraald om een ideale hechting van de laklaag te garanderen.

Als definitieve afwerking wordt een poedercoating aangebracht, waarbij polyesterpoeder op het staal gebakken wordt bij 200° Celsius.

 

Service

Van maandag tot en met zaterdag garanderen wij een snelle en betaalbare service voor onze klanten. De meeste onderdelen liggen op voorraad in ons magazijn en kunnen snel vervangen worden.